Blogger Backgrounds

Sabtu, 4 Januari 2014

..Lima hri lagik..

..Ini hari, hari ahad.. jUmaat sudah mau nikah.. hewhewhew
..X debor lg..


..Uma x siap kemas lagik..

Sabtu, 28 September 2013

..adalah terlalu lame tak update cite kat sini.. ye, lame sangat... bukak-bukak jek blog nih, terus scroll down.. tgk mane-mane update dari blog lain.. ade dua orang jek blogger yang rajin update blog mreka.. makne nye bukan aku sorang jek lah yang pemalas.. hahahaha

..tangan pun gatal nengok entri zaman dulu-dulu... uik? banyak jugak entri psl exboyfriend..
*mengeluh*

..after almost 2 years aku di tinggalkan oleh si E.. what a shame entry.. huh.. 

..sekarang aku dah jadi tunang orang dah,... da 3 bulan lebih... tinggal lagi 3 bulan lebih jugak nk kawin.. encik nunag semangat nak daftar, nak amek borang, nak g interview.. tapi bab g cari wedding planner, buat kad, survey set bilik, die la yang paling malas..

..macam tak percaye lagi.. aku pon still x dapat nak mesra kan diri ngan family die.. family die semua da tua-tua.. tulah masalah kalau jarak adik beradik nih jauh sangat... macam family aku, semua beza 2 3 tahun jek.. so perangai pon lebih kurang jek laa.. beza umur x jauh kan.. masih lagi boleh masuk kepale..

..walaupon da tinggal lagi brape bulan, aku tetap rase takut.. yela, lagi dekat nak kawin lagi mcm2 kau pikir.. betol ke die nih jodoh aku, tak cepat sangat ke aku kawen nih... haaaaa...sila garu kepale.. 
..baru kejap tadi akk aku mesej... die pesan buat a solat taubat, solat hajat dan solat isthikarah... sbb die rase x sedap hati pasal aku nak kawin nih... hmmm...aku takut plak dengo nyeee... aiyoooo..

..lame jugak aku x mintak petunjuk kat allah... dulu pernah buat, tapi aku mimpi pelik2... 0.o

..insyaallah, jodoh ini jodoh dari allah... aminnnn.........

Sabtu, 25 Mei 2013

e-day ep 1..

..sangatlah stress dgn mjlis yg bkl berlangsung lg 2 minguu. huuuuu

Khamis, 8 Mac 2012

..DILEMA..

..wa x nk salah plih.. dan wa x nak memilih..klau ikot rasional pikiran, baek yang ini... kalau ikot landasan islam, baek terus menunggu... ntah le weyh.. wa masih kusut dengan ape yang berlaku.. bole puyeng kalau pkir semue serentak...

..sekarang nih cuti mid sem..
..baki cuti = 2 hari..
..ahad sudah terbang ke perak semule...
..ape lah boring sangat hidup aku nih.. cuti ke tak rase same.. org laen cuti pegi sane sini.. tak dengan family g ngan kengakwan.. tapi aku lagi suke dok umah terperap..kalu kt kolej pon mcm tuh.. lps nih niat nak beriadah la petang2.. hahaha. *niat tanpa perbuatan = 1 kebajikan..

..
sekian terima kasih
..






p/s:akutemuibahagiewalaukautiade..

Isnin, 20 Februari 2012

..puas menanges tadi... tengs rai, nad n paien..... rase lega lepas nanges.. tapi last2 aku jadi malu weyh... hahaha.. korang x pernah namapak aku nanges smpai mcm tuh skali kan.. hahaha.. huduh kot muke aku mase tuh.. hohoho.


"kalau ade jodoh x kemane.." ~rai
"cinta x datang dengan jodoh, tapi jodoh datang dengan cinta" ~paien.

Sabtu, 18 Februari 2012

..ape jadi sekarang aku mls pkir.. klau nk pkir psl hidup dan perasaan nih, sampai bile2 pon x habis kan.. jadik, untuk kuatkan diri sendiri, aku cume perlu doa dan doa dan doa supaya hati nih tabah nk face segale masalah.. kadang-kadang korang pernah rase x macam korang lemah sangat..? sikit2 nk menangis... pantang ade masalah cikit korang mudah nak emo.. pernah x? aku selalu. hehe.. dalam kelas pon bole.. bile time take five tuh, aku leh pkir mcm2...then suddenly ayaq mata pon kluaq bertakung kt klopak mata.. huhuhu.. 

..lebih baek aku simpan semue mslh diam2.. nk mrengek kt mber pon x gune jugak..semue org ade mslah kan....bukan kite jek, malah kawan kite pon ade mslah die sndiri.. kite jek x tahu.. dari mnyusahkan org, bake susahkan diri sendiri.. *lepastuhjadigile..

..aku hidup tiap2 hari macam x de pape.. pegi kls, balek kls.. mlm g kls lg..then balek basuh baju klau rajin, solat dan tido.. macam boring tiap2 hari.. buat mnde yg same.. klau weekend, aku bgun lmbt, basuh baju time tghari dan ptg tgk la movie sambil makan megi.. mlm pon mcm tuh.. ade mase pnjm la broadband ziqah.. care mcm nih je kot leh wt aku lupe sgale mslh.. lupe kan die.. hmm...effect paling teruk bile aku cm nih, aku lupe nk contact mak ayah.. dulu mmg rajin tepon mak..anta msj kat mak ayah..tp skrg diorang lak tepon aku...kadang ayah xde mnde nak ckp pon..mybe die pelik knape aku x tepon die... 

..ade mase nye aku nak jek cari manusia bername farhan syafiq.. nak cite sgale mnde...nk cite ape yg berlaku... nk dengar die punye nasihat.. hmm.....die jek kot leh tenang kan aku...

..exam nk dekat dah.. assignment komuniti x start lagik.. adoi...study  pon malas...